ROVÁS JELEK
„Magukból a betűkből néha sokkal több igazság olvasható ki,
mint a belőlük összerakosgatott írásokból.”
MENÜ

 

 

 

rovas-udv-fs6.gif

 

 

 

"A legszentebb hagyományunk az ősi-régi magyar rovásírásunk, többezer éves......  Adjuk tovább a felnövő magyar fiatalságnak, akik a jelkép-rendszerünkből megérzik az ősi erőt."  írta Nyers Csaba hagyományőrző a ROVÁS-JAVAS könyv ajánlásakor. Az említett könyv azért született, hogy érdekes formában - jóskártyaként népszerűsítse a rovásjeleket.

 

aranyszarvas.jpg

 

Ez a honlap a könyv alapulvételével készült, azért, hogy az érdeklődők megértsék, hogy ősi írásunk milyen fantasztikus jelentéstartalmat, szimbolikát tartalmaz, és sokkal értékesebb számunkra, mint azt első hallásra gondolhatnánk.

 

Az írás fejlődése több lépcsőben ment végbe. Először volt a képírás, abból alakult a fogalomírás, amely egyszerűsített képírásnak felel meg. Itt egy jel egy-egy szót, szótagot, vagy fogalmat jelent. Legvégül a betűírás, amikor a jel egy-egy hangot jelől. A rovás régen a második csoportba, feltámasztott formában inkább a betűírás csoportjába tartozik.

Minden kultúrkörnek megvan a maga mítosza arról, hogy a nyelv és az írás miként jött létre. A kínaiak az ábécét Cang-Csie istennek tulajdonították, akinek sárkányarca és négy szeme volt. A mítosz szerint az írásjegyeket a csillagképekből, a teknős hátán lévő rajzolatból, és a homokban látható madárlábnyomokból alkotta meg. Egy skandináv történet azt meséli el, hogy Odin isten hogyan hozta létre a rúna-ábécét, miután kilenc napon és éjjelen át a világfán függött. A kilencedik napon a fáról lehulló gallyak bizonyos jelek és szavak rajzolatát adták.

 

Viszont még egyszerűbb az ősi székely-magyar rovás ábécé eredetének magyarázata, amely állítólag a pók hálójában fellelhető geometriai alakzatokból állt össze. Sokak szerint ez volt az első igazi ábécé. Ennek köszönhető, hogy a pók a nyelv és az írás mágiájának tanítója, az ősi nyelvek és az ábécé titkainak az őrzője.

 

pok-keesztes-ff-haloban.jpg

 

 

KÖNYVAJÁNLÓ

 

rovasjelek_konyv_foto.jpgA székely-magyar rovásjelek és az ógermán rúnák között sok hasonlóság található. Ennek néz utána a szerző, elsősorban a jelhez tartozó jelentéseket veszi figyelembe.

Az azonosságok a közös ősírásig vezethetők vissza. Helyenként az ótörök és kínai ősjelek is összehasonlításra kerülnek. Kalandozhatunk a germán és ősmagyar mitológiában, találkozhatunk a magyar ősvallás mai nyomaival is. Választ kapunk arra, hogy minek a maradványa az örökmécses? … a balázsolás? … a húsvéti locsolás? Mi köze a Mikulás virgácsának a Gyógyító Boldogasszonyhoz?

 

Újra kapható a ROVÁS-JAVAS könyv, kártyamelléklettel.

 

Ha nem találják a boltokban, keressenek e-mail-ben, utánvéttel postázom, 2500.- áron. Terjesztőket is várok.

temesvarigabilla@gmail.com

 

 

 

Üdv-áldás!

 

 

Nézze meg, mit írt a Rovás-Javas könyvről Varga Csaba. http://www.helloinfo.hu/main.php?folderID=845&articleID=5192&ctag=articlelist&iid=1

 

Pihentető fotónézegetés

 


Találjon több ehhez hasonló fényképet a Gazmánia-n

 

Menü

Hírek

 • SZERETETTEL ÜDVÖZLÖM A LÁTOGATÓIMAT!
  2011-10-07 09:59:59

  2011-gabi-portre-kicsi-szelekt.jpg

 • ROVÁSOS KÖNYVEK
  2010-06-17 01:09:18

   

  rovasjelek_konyv_foto.jpg

  Megjelent a ROVÁS-JAVAS kártyamelléklettel,

  és A ROVÁSJELEK TITKAI rúnák és rovások könyv.

  Terjesztők jelentkezését is várom. A könyvek tőlem rendelhetők 2500.- áron, az alábbi e-mailre kattintva.

  temesvarigabilla@gmail.com

  rovasjavas_konyv_foto.jpg

   

   


 • Rovásos helységnévtáblák
  2009-11-06 18:09:45

  vacratot_rovas_kicsi.jpg

  Egyre több község határában találkozhatunk rovásírásos falunévtáblával. Lelkes, tennivágyó emberek összefogva ápolják ősi értékeinket.
  Ha Önnek is van fotója valamelyik helységnévtábláról, kérem, küldje el a gyüjteményembe. (Képtár)
  Köszönjük!

  budajeno-rovastabla.jpg   

  Látogató számláló

   

  HUNHIR radikális portál<

  Magyar Honlap Webkatalógus

   

   

   

   

Szavazás

Tetszik a honlap?
közepes
igen
nagyon
nem
csak a külalak
csak a tartalom
Asztali nézet